Ike Groen klaar voor nieuwe avonturen na zeven jaar Delta Cycling Rotterdam

Ike Groen klaar voor nieuwe avonturen na zeven jaar Delta Cycling Rotterdam

Na zeven jaar neemt Ike Groen afscheid van Delta Cycling Rotterdam. In het nieuwe seizoen zal hij niet meer uitkomen voor de Rotterdamse wielerploeg.

“Ik heb zeven mooie jaren gehad bij de ploeg. Toen ik bij de ploeg kwam was De Rijke net de nieuwe hoofdsponsor geworden en ik maakte de hele ontwikkeling en introductie van Delta Cycling Rotterdam mee. Ik heb veel geleerd en veel hoogtepunten gehad voor mijzelf en met het team.”

Ike Groen kijkt graag terug naar een aantal van die momenten.

 

Ronde van Tsjechië

“In 2014 had ik alles gezet op het NK Wielrennen in Ootmarsum. Het rondje moest me goed liggen. Toch mislukte het NK volledig. Ik kwam als tweeënnegentigste over de streep. Drie weken later trokken we met de ploeg richting Tsjechië voor de Czech Cycling Tour. In de aanloop naar de Ronde van Tsjechië werd ik nog achtste op het WK voor studenten. Daarna profiteerde ik toch nog van alle trainingsuren die ik in het NK had gestopt.

We openden sterk met een derde plaats in de openingsploegentijdrit. De dag erna sloeg ik mijn slag. Ik was de best geplaatste renner van een kopgroepje van vier dat vooruit bleef en pakte daarmee de gele leiderstrui. Ik hield de leiderstrui tot de laatste dag, doordat de hele ploeg voor mij reed. Vooral Huub Duyn was indrukwekkend. Hij was de sterkste man in koers, maar deed zijn werk voor mij om de trui te verdedigen. Helaas verloor ik het geel op de laatste dag aan Martin Mortensen.”

Tour of Mersin

“In 2016 had ik echt naar de Tour of Mersin had ik echt toegewerkt. Ik keek al lange tijd uit naar het avontuur in Zuidoost Turkije. Een bijzondere plaats om te koersen. In de eerste etappe was ik de enige renner die de mannen van de Turkse ploeg Torku Sekerspor bergop kon volgen. In een lange afdaling kwam Jan-Willem van Schip nog knap terug, nadat ik in de kopgroep had afgrestopt. Van Schip maakte het heel knap af in de sprint van het kleine groepje dat volgde. In de tweede rit stond Jan-Willem opnieuw op het podium en werd ik elfde. Ik was alert.

De derde dag was voor mij. Misschien was dat wel mijn beste dag op de fiets in mijn carrière. Ik ging met de beste klimmers mee omhoog op de col van de eerste categorie en we bleven met vier man over om te sprinten voor de dagzege. Ik was die dag eindelijk geen strijkijzer in de sprint en haalde mijn hoogste wattages in een sprint ooit. 1350 watt. Ik steeg naar de tweede plaats in het klassement en dat was ook de plek waarop ik de ronde afsloot.”

An Post Rás

“De An Post Rás was een bijzondere koers. Het peloton is daar gevuld met een aantal sterke ploegen en heel veel lokale teams. Vanaf de eerste dag hadden we de koers als ploeg echt in handen. Dat was een bijzonder en mooi gevoel. Ik denk dat het mijn beste etappekoers is geweest. Hij duurde acht dagen. Lang voor een etappekoers op 2.2-niveau. Daar was ik goed in. Snel herstellen en de volgende dag weer fit zijn.

Op een moment verkloot ik echter de koers. Ik wilde mijn ploegmaat Daan Meijers aan de etappezege helpen vanuit een elitegroepje. Door die inspanning kon ik niet reageren op een move van een van de andere klassementsmannen. Ook In Ierland werd ik uiteindelijk tweede in het klassement. We wonnen met de ploeg bovendien twee etappes en het ploegenklassement.”

Toekomst

Nu is het tijd om verder te gaan. Ik zal de herinneringen en ervaringen van de afgelopen jaren meenemen in mijn rugtas op weg naar mijn nieuwe avonturen. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen naast het werk wat ik nu ga doen. Ik houd ook veel te veel van de fiets en het wielrennen om dat volledig achter me te laten. Je zult me zeker nog gaan zien bij koersen. Wie weet wat de toekomst brengt.”

Reacties zijn uitgeschakeld.